"Bácsborsód a Déli csoport bajnoka!"
Bizonyítványosztás a megyei II. osztályban


Meglepetésre a 2003/2004-es szezonban a Bácsborsódi SK lett a labdarúgó megyei II. osztály Déli csoportjának bajnoka. A községben 1983-ban volt utoljára „nagycsapat”, az akkor megnyerte a megye II-t, a következő évben azonban kiesett a felsőbb osztályból. Ezután hol a második, hol a harmadik osztályban szerepelt a gárda. 1998-ban a megye III-at megnyert csapat játékosaiból rakták le a jelenlegi együttes alapjait. A 21 évvel ezelőtti és a mostani csapatban egy közös pont van: a jelenlegi edző, Illés Antal, aki annakidején játszott a borsódi sikercsapatban.
 
 
 – A 2003/04-es szezonnak tizennyolc fős kerettel vágtunk neki – mondta Csontos János sportköri elnök. – A vezetőség az első hat közé jutást tűzte ki célként, ám a szurkolókkal együtt titkon valamelyik dobogós hely megszerzésében reménykedünk. Már az ősszel látszott, hogy a csapat képes a jó helyezésre, hiszen szinte végig a dobogón állt és többször vezetett is. Az első 12 fordulóból kilencet megnyertünk, ám a szezon végén bekövetkezett sérülések, eltiltások miatt az utolsó hármat elvesztettük. Félidőben így az ötödik helyen álltunk, egy ponttal lemaradva a dobogótól. A télen két játékosunk távozott, míg Csúcs Attilát leigazoltuk Bácsbokodról.
A tavaszi mérlegünk: 12 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség. Hazai pályán: 7 győzelem, 1 döntetlen. Ellenfeleink Bácsborsódon ebben a szezonban csak egyszer tudtak a hálónkba betalálni. Öszszességében a 30 mérkőzésből 21-et megnyertünk, 34 gólt kaptunk, ami a legjobb a csoportban. A rúgott 59 találat viszont elég kevés. A bajnoki cím egyébként az utolsó fordulóban dőlt el Sükösdön, ahol óriási izgalmak közepette 0-2-ről 3-2-re fordítottunk. Csapatunkból a védelem nyújtotta a legjobb teljesítményt: Farkas Attila kapus, Fekete Gábor, Várnai Szabolcs, Héhn Csaba, Bognár Pál hátvédek. Mojzes Zoltán és Györe Mihály a középpályán igazi motorjai voltak a gárdának, de jól játszott Zavaros Norbert, Varga Zsolt is. Elöl Veverka Gábor és Grósz Gábor igyekezett az ellenfél védőit becsapni, ám sokáig sérültek voltak, ezért több cserejátékos is szóhoz jutott. Török Gyula, aki az elején csak keveset vállalt, a tavaszt már végigjátszotta. Kiss Sándor szintén részese volt a sikernek. A szezon közben igazolt Csúcs Attila és az ifjúsági gárdából az utolsó mérkőzésekre felhozott Harnóczi Tamás fontos gólokat szereztek. Jól játszott még Banász Krisztián, Balázs Attila és Jenei Zoltán is. Házi gólkirályunk – hosszú sérülése ellenére – Veverka Gábor lett 14 találattal.
Kis falu lévén mindig gondot okozott az ifjúsági csapat kiállítása. Az év elején a felnőtt keretbe visszaigazolt Török Gyula lett a fiatalok edzője. Sikerült egy olyan 20 fős keretet kialakítania, amely mind helyi fiatalokból áll. Minden meccsre ki tudtak állni, és még a cserepadra is jutott labdarúgó, ami igen nagy szó. Tizedik helyezésük – ismerve a nehézségeket – jó eredménynek számít.
Felnőtt csapatunk évek óta szinte ugyanazzal a kerettel vág neki a bajnokságnak. A labdarúgók igazi baráti közösséget alkotnak, szabadidejük nagy részét is együtt töltik. A sportkörnél az edzőtől a gondnokig mindenki társadalmi munkában végzi feladatát. Egyedüli támogatónk a polgármesteri hivatal. Évekkel ezelőtt alakult egy baráti kör – 30-35 fővel –, amely havonta 500-500 forinttal járul hozzá a költségvetéshez. Óriási előny, hogy a játékosok szinte mind helybeliek. 
 
 
 A sikerhez hozzájárultak lelkes szurkolóink is, akik a legreménytelenebb helyzetben is buzdították a fiúkat. Mindenkinek – az edzőtől, a szurkolókon át a polgármester úrig – köszönöm a támogatást.
Valószínű, községünk anyagilag nem bírja el a magasabb osztály költségeit, ezért maradunk a II. osztályban. A további jó szereplés érdekében a felnőtt csapat egyben tartása a legfontosabb célunk, és a jövő érdekében ifjúsági együttesünk fejlesztése."